onsdag 13 augusti 2008

Ut med det nya...

...in med det gamla! Har i dagarna sålt vår "Wilma" matgrupp från Mio, för en rejäl slant... Örjan stackarn, tror jag fick en chock! Jag hade äntligen fyndat på blocket ett stort, rejält slagbord... bordet står nu i köket för vi måste ju äta någonstans, men nu ikvälll när jag sitter framför datorn så surrar slipmaskinen :)

Jag hann ta ett kort för jag vill ju visa er... jag är så lycklig!
Stolarna fyndade jag i Boden, 4 st Gustavianska stilstolar som skall få sig en omgång med slip papper & färg, självklart skall stolarna få ett nytt tyg!


När jag va i loppis svängen så hade jag & Silje (vit choklad) en dejt på återvinningen Kronan, där hittade jag denna söta kanna... blev så kär så!




Bilder kommer givetvis att visas senare, när allt är fixat... nu måste jag ut till er alla för att införskaffa lite inspiration till stolarna... kom ihåg, kom gärna med förslag!


Kramis

//Siv


35 kommentarer:

Vända blad sa...

Hallå i regnrusket!
Vilka fynd du har gjort! Bordet kommer att bli jättefint...och kannan, den är ju helt underbar! Så söt! Det blev inget Hjortgården igår för min del, planterade träd istället...som nu får vatten så det räcker och mer därtill!
Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kram Maria

Anonym sa...

MÅSTE få skriva..Genom din och flera andras fina bloggar har jag fått blodad tand för den "vita"inredningen..Bor i UK .Ialla fall.Min väns mamma har sytt mycket men är nu gammal och idag fick jag hennes trådrullar..Och vad hittar jag där..12trådrullar i TRÄ..med tråden kvar..Jag syr liksom..Har nu säkert sytt 40Tildaänglar..mm.från dessa böcker.Har tre olika.Jag säljer dom till vänner och ger hälften till cancerfonden och resten till nytt material.Jätteskoj.Du syr så vackra ting..Ville bara tala om att jag är SÅ glad för alla trådrullar..Läser med stor glädje din fina blogg.Ha en bra kväll..Massor med hälsningar från Lena i UK

Hem och Lycka sa...

Vilket kanonfint bord du fyndat och kannan var ju ursöt! kram

Living by Milla sa...

Wow, bordet och stolarna är ett kap med stort K!! Superfint! Och kannan är sååå söt - vill också ha.;)

Ett tips till stolarna, klä dem i någon snygg vaxduk. Det är otroligt praktiskt när man har barn och man, hihi,

kram Camilla

Mer av allt sa...

Vilken gullig kanna! Det är kul att göra såna fynd. Stolarna och bordet är också jättefina - ja jag ser potentialen hur det kommer att se ut. Smart tips om vaxdukstyg.

Ha det bra!

Marie sa...

Vilka underbara fynd! Ska bli jättespännande att få se slutresultatet framöver!

Ha en bra torsdag!
Kram Marie

Sara sa...

Hejsan
Bordet var ju underbart och kannan så gullig. Du har verkligen fyndat.
Kram Sara

Vardagslycka sa...

Vilka fynd! Kannan är jättesöt!
Och bordet och stolarna kommer att bli jättefina!
Vad kul att få göra såna fynd!
Ha det så gott!
Kram, Carina

Gårdsromantik sa...

Men vilet underbart bord! Och stolarna - nu blir jag ju superavis på dig...men jag unnar dig det!:-)

Och sedan gomaken som sätter igång och slipar direkt - det är kärlek det!

Förstår att du blev helkär i den där kannan - så underbar med hjärtat i rött.


Ps! Min kamera säger att den behöver service - har du hört så tokigt.
Kramis Maud

Mjuka sa...

Men lyllos dig vilket vackert slagbord!! Kannan var helt bedårande!
Blev ingen loppis för mig i dag, snyft, annat kom i mellan
kram M

Mamma C sa...

Så fint bord du har fyndat. Stolarna var snygga dom med. Det blir nog fint när det blir klart
Kram Mamma C

Galleri MochB sa...

Jag drömmer också om ett slagbord! Och vad är inte knepigare än att sälja det man inte gillar och istället lyfta in något som man massor gillar...:O) Det måste ju vara ro för själen också! Söt kanna dessutom! Ha en bra dag! Kram Mia

LantlivsAnette sa...

Nämen Siv !!! Wow vilket vackert slagbord..alltså..dom är svåra att få tag på !! Och stolarna sen då..åhhh vad fina..med nutt tyg blir dom kanon !!
Jag skulle nog ha linnetyg på dom..fast volangdynor skulle också vara fint..sitsarna ser stora ut,kanske dom färdiga är för små..eller ? Jag har ju volangdynor på alla mina stolar,det är så himla fint,och praktiskt,man slänger dom bara i maskinen ibland..
Åhh vad roligt att få se då allt är målat och klart..
Kram Anette

LantlivsAnette sa...

men jag glömde ju i min iver..vilken fin kanna !! Med ett rött mönster..perfekt..
tjiinnggg....

Lilla huset på prärien sa...

Åh vad fint det blev Siv! Vad roligt att kunna fynda så! Jag har varit på jakt efter ett slagbord länge nu till min lilla soffa... men inte hittat något till rätt pris ännu. Kanske finns det något ikväll på auktion månne? Vi får väl se...

Tur har du haft i alla fall!

Kram Jenny

n o r d i n g å r d e n sa...

Ha, ha, ja de stackars männen, de flyttar väl hemifrån snart: ) Just ett nytt köksbord skulle jag vilja ha, jag har ett annat men har aldrig tid att göra iordning det tyvärr...du har ett makalöst vackert kök och sån fin kanna du hade där! Såg hos en annan blogg du letade grått fårlurv, Gruvgatan har massor av färger och de sänder så gärna, ring 023-132 12 och hälsa fr mej: ) Du kan också gå in på deras hemsida och sända dem ett mail. Regngrå hälsn fr Mari,.

Anonym sa...

Vilka fin fina fynd!

sabina sa...

Åååå, vilket härligt bord! Precis ett sånt som jag är ute efter!! Lyckos dig som hittat ett! :)

Susanne sa...

Snyggt! Härligt bord. Vi letar lite bord just nu. Är sugna på att bygga ett stort eget. Lite som de gjorde på "Sommartorpet". Kanske inte är mitt favoritprogram men man kan ju alltid sno idéer. På tal om sno, jag ska sno din kanna när du sover. ;-)
Kram
//Susanne

Anonym sa...

Vilket underbart slagbord!! Det kommer att bli sååå vackert!

Såg ett tips jag vill följa upp...
Var på en liten oplanerad promenad i Köping härom veckan. Hittade den ljuvligaste vaxduk du kan tänka dig! Den var i modell spetsduk i vitt med små ljust rosa rosor och en svag aning av ljus ljus gul. I spetsen var den nästan genomskinlig så jag tror att en underliggande duk eller tyg lyser igenom. Jag ska genast inhandla det till mitt köksbord att ha som överduk. Min vackra linneduk mår inte bra av att tvättas tre ggr i veckan efter O'boy och sylt-fläckar. ;)

Jag skulle tro att om man syr vanliga stolsitsar med kjol och syr fast en sådan vaxduk på själva sitsen över det vanliga tyget, så får man ett väldigt vackert och lättskött resultat. Nog ska jag testa alltid... =)

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Så fint! Både stolarna och bordet. Ska bli skoj att få se det när allt blir klart.

Ha det gott!
//Jill.

Elzie sa...

Snyggt bord och snygga stolar. Men fy vilket jobb att måla de stolarna!! Alla dessa "pinnar"!! Men fint blir det med lite färg och tyg.
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

n o r d i n g å r d e n sa...

Ha, ha, jag fattade inget när du skrev att jag hade kallat fårtyget regngrå färg, jag ser nu att jag hade ju skrivit regngrå hälsn från Dalarna! Regngrå tyg vet jag inte vad det är för färg men det finns en ljusare grå och en mörkare. Jag har den ljusare som kuddar i min köksoffa, det som skymtar på bilden.... kul att du ringde dem! Mari.

MiaMaria sa...

Hej!

Men vilket köp ska bli så kul att se slut resultatet....

Och kannan, så vacker gillar ju det vita och röda.

HA´det så gott!
MiaMaria

Vardagens guldkorn sa...

Åh vilken söt kanna! Förstår att du blev kär!
Hälsningar Linda

vitating sa...

Hej!
Men kära du den vita matgruppen var ju en av dina tre favoritgrejer hemma :-) Hi hi, ja man är ju inte sämre än att man kan ändra sig :-) Älskar slagbord, de är verkligen jättefina :-) Jag är så nöjd över min köksgrupp, gillar att bordet ät i gammalt trä o stolarna udda vita.
Vet du att imorgon får nog Sivan ett paket!! Det är inte vackert inslaget, en ful plastpåse men inuti ligger blandade ting, det som ligger i en papperspåse med en tags runt är din present, det andra är för byteshandeln :-) Hoppas du blir nöjd, hu så svårt det var att hitta på något, det blev en blandad kompott :-)Jag är sååååå nöjd över sminkväskan o de vackra dokumenten, tack rara du!!!!!!!!!

Kram Maria

♥ Pia... sa...

Hej..å så fint det var det där slagbordet....det kommer bli kanon i vitt...kör du obrutet vitt till det eller?...du behöver nog inga tips ..du har då så många själv:)..kram ..PIA

drömmen om vitt sa...

Hallå! Vilket fint slagbord och stolarna blir nog superfina, spännande att se resultatet.
Förstår att du blev kär i kannan, jag älskar röda detaljer.
Trevlig helg!
Lotta

♥ Pia... sa...

hej igen..tack för svaret...åå så du kör med renaste vitt..jag är såå feg..så jag köööör med blandat..dvs lite grått och lite äggskal:) hej..PIA

Anonym sa...

Men vilket klipp och vad roligt att du har lyckats sälja gruppen och dessutom tjäna en hacka, vilken söt kanna du hittade på Kronan, jag var dit förra veckan och då fanns det inget alls av värde.

Ha det bra
Kram Pernilla

Dorthe sa...

Hei..
Rigtige fine loppefund.
Det bord og de stole er bare rigtige søde.
Kanden med den fine blomsterranke er bare super flot.
Forsat god aften
Dorthe

Katta sa...

Men Siv, har du en självgående slipmaskin? Heter den Örjan? Nåja fint slagbord du hittat i allafall och sotlarna och kannan med.Har en sak till dej hos mej, kram Katta

Glitter och Marsipan sa...

Hallå Siv.Vad du förändrar..nytt köksmöblemang.
Jag är så nyfiken på att få se det färdiga resultatet.
Förstår att du blev betagen,
kramar Anette

Anonym sa...

Vilket härligt slagbord.

Anonym sa...

ååh vilken fin kanna du har fyndat.